Αρνάκι με αγκινάρες
Υλικά
2 κιλά αρνάκι χεράκι
15 αγκινάρες
μια κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 καρότα τριμμένα στο ψιλό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε το λαδάκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το τηγανίζουμε λιγάκι να πιάσει κρούστα.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το καρότο με τον άνηθο.
Βάζουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το αρνάκι μας προσέχοντας πάντα μήπως θέλει νεράκι.
Όταν αρχίζει να μαλακώνει το κρεατάκι μας βάζουμε τις αγκινάρες και το αλατοπίπερο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία κουνώντας πολύ συχνά την κατσαρόλα μας.
Όταν γίνουν και οι αγκινάρες κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας.
Αφήνουμε να απορροφήσει λιγάκι το αυγολέμονο σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα μας.