Πατατοσαλάτα με ροκφόρ και κρασί
Υλικά
3 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1/2 πιπεριά σε κυβάκια
100 γραμ ροκφόρ
4 κσ ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το μπέικον τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
βάζουμε το ροκφόρ και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Τέλος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λιγάκι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Κόβουμε τις κρύες πατάτες σε κύβους και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
προσοχή καθόλου αλάτι στο τηγάνι τα τυριά έχουν αρκετό αλατάκι.